Üdvözöljük a

I. Pécsi CoachOK Konferencia és Nyílt Nap | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

I. Pécsi CoachOK Konferencia és Nyílt Nap

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. június 3.

A változás élmény is lehet! címmel került megrendezésre az I. Pécsi CoachOk Konferencia és Nyílt Nap 2015. május végén. Az esemény ötletgazdája és szervezője Magyarország egyik legnagyobb coaching szemléletű tanácsadó szakmai szervezete, a CoachOk Szakmai Szövetség volt. A rendezvénynek otthont adott és támogatója volt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Az alkalmazkodási képességek nélkülözhetetlenek a mindennapokban, de szerencsére tanulhatók. Egy fejlesztéssel foglalkozó coach korszerű eszköztárával megoldás-orientált segítséget nyújthat abban, hogy az egyéni képességekre koncentrálva mindenki minél hamarabb elérhesse a kitűzött célját.

Ez a konferencia széles palettán nyújtott ismereteket a coaching módszeréről és alkalmazási területeiről, amelyek a szakmai és magánéletünkben szükséges változások eléréséhez egyaránt hasznosak lehetnek. Ezenkívül a jelenlevők szóban bemutatást kaptak a szervezet-, rendszerállítás technikájáról, annak előnyeiről, illetve interaktív beszélgetést is folyt a megye foglalkoztatás és foglalkoztathatóság összefüggéseiről.
A 2 plenáris ülés és a 7 tudásátadó workshoppal párhuzamosan egyéni coaching ülés vállalására is volt lehetőség, mely remek alkalom volt arra, hogy az érdeklődők a gyakorlatban is megtapasztalhassák ezt a gyors és hatékony segítségnyújtási formát.
A szervezők, az előadók és a résztvevők egyhangúlag egyetértettek abban, hogy egy eredményesebb, kiegyensúlyozottabb társadalom megteremtésének érdekében, illetve a vállalati környezetekben egy rugalmasabb, a változást eredményesebben kezelő kultúra kialakításának lehetőségéért szükséges, hogy a régiónkban is tudjanak a coach szakmáról, és mind többen vegyék igénybe a szolgáltatást. Hiszen az alkalmazkodási képességek nélkülözhetetlenek a mindennapokban, de szerencsére tanulhatók. Egy fejlesztéssel foglalkozó coach korszerű eszköztárral megoldás-orientált segítséget nyújthat abban, hogy az egyéni képességekre koncentrálva mindenki minél hamarabb elérhesse a kitűzött célját – legyen az magánember vagy vállalkozás.