Üdvözöljük a

Idén is elindult a Nyitott kapuk üzemlátogatás sorozat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Idén is elindult a "Nyitott kapuk" üzemlátogatás sorozat

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2013. október 10.

Októberben ismét elindult a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezésre kerülő "Nyitott kapuk" rendezvénysorozat. Az üzemlátogatások során az érdeklődő diákok és tanárok betekintést nyerhetnek az egyes szakemberek mindennapjaiba, megismerhetnek szakmákat, megkönnyítve ezzel a pályaválasztást. A programhoz egyre több baranyai vállalkozás csatlakozik.

Fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok megismerjék a gazdaság igényeit, azokat a szakmákat, amelyekkel a tanulmányaik befejezése után várhatóan el tudnak majd helyezkedni. Ezért a kamara elsődlegesen a hiányszakmákra, valamint az ajánlott szakmákat helyezi a hangsúlyt, de természetesen emellett más, nagy érdeklődésre számot tartó szakmákban is lehet üzemlátogatásokra jelentkezni.  

Az október elején induló programsorozatban elsők között a Corso Hotel, valamint a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. nyitotta ki kapuit az érdeklődők előtt, a következő napokban további tíz helyszínen vesznek részt üzemlátogatásokon a diákok.

 


Mivel a vártnál is nagyobb az általános és középiskolai végzős osztályok érdeklődése, ezért a palyavalasztasbaranya.hu oldalon található kínálat folyamatosan bővül, illetve várhatóan a következő hónapokban is folytatódik a "Nyitott kapuk" programsorozat.