Üdvözöljük a

Idén is újra pályaorientációs programok a Bártfában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Idén is újra pályaorientációs programok a Bártfában

Szerző: Piacsek László | 2017. június 21.

A Bártfa Utcai Általános Iskola a 7. osztályos tanulói számára immár a harmadik éve szervez a kamarával együttműködve tematikus pályaorientációs hetet.

Hétfőn a diákok egy németországi minta alapján, egy nemzetközi projekt keretén belül kidolgozott, a magyarországi iskolákra adaptált pályaorientációt segítő, úgynevezett „Tájoló napon” vehettek rész. Ezen a napon a diákok, az Országos Képzési Jegyzék hat szakmacsoportjához tartozó szakképesítések egy-egy jellemző munkafeladatát próbálhatták ki egyénileg és párban. A feladatmegoldásokat követően a diákok önmagukat és a párjukat is értékelték, valamint a megfigyelő pedagógusok és segítőik szintén értékelték a diákok hozzáállását és az egyes feladatok során elért eredményeit. A program azon felül, hogy megismertette a diákokkal a legismertebb foglalkozások legjellemzőbb fogásait, információval is szolgált a résztvevők számára az erősségeikről és fejlesztendő területeikről.

 

A hét többi napján a diákok üzem-, iskola-, és tanműhely látogatások során önkéntes kamarai tagvállalkozásokkal (Kontakt-Elektro Kft., Matro Kft., Slyven Rendezvényközpont, Corso Hotel) az általuk végzett tevékenységekkel, valamint a Pécsi Szakképzési Centrum két tagintézményével (PSZC Angster József Szakgimnázium és Szakközépiskola, PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium) és az általuk oktatott szakképesítésekkel ismerkednek meg.

 

A színes program során a diákok az ösztöndíjas hiányszakképesítéseknek számító gyengeáramú elektronikai és az erősáramú elektrotechnikai, gépipari szakképesítésekkel, valamint informatikai, vendéglátóipari és idegenforgalmi szakképesítéseket ismerik meg.