Indul a 2016/2017. tanévet érintő szakmaszerkezeti előkészítő munka

Szerző: Fülöp Attila | 2015. január 16.

A szakiskolai és szakközépiskolai beiskolázási irány-arány javaslat megalapozását szolgálja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által indított előkészítő munka.

A Pécs-Baranyai Kereskedelemi és Iparkamara (PBKIK) által működtetett Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság március végéig teszi meg javaslatát a 2016/2017. tanévre vonatkozó szakiskolai és szakközépiskolai beiskolázási irányokra és keretszámokra. A végleges döntést a Nemzetgazdasági Minisztérium hozza meg, a szóban forgó beiskolázási irányok és arányok kormányrendeletben jelennek meg.

A kamara a következő két hónap során számos baranyai vállalkozást keres fel, hogy minél jobb képet kapjon a megye gazdasági szereplőinek szakképzettek iránti várható igényeiről. A PBKIK ebben az időszakban, a megyében működő szakképző intézményeket is megkeresi, annak érdekében, hogy felmérje az iskolák szakképzettek kibocsátására vonatkozó kapacitását. Kamaránk az elkövetkező időszakban szakemberek bevonásával várhatóan több fórumot és workshopot is tart, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb és legpontosabb információhoz jusson, segítve ezzel, hogy a megyei szakmaszerkezet egyre jobban közelítsen a valós munkaerő-piaci igényekhez.