Üdvözöljük a

Indul a Gép-ésszel Baranyában IV. szakmaismereti verseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indul a Gép-ésszel Baranyában IV. szakmaismereti verseny

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. január 9.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén 4. alkalommal rendezi meg a „Gép-ésszel Baranyában„ szakmaismereti versenyt.

Baranya megyében évek óta hiány mutatkozik gépipari szakmákban szakképzett munkaerő tekintetében, a gazdaság igényeire alapozott hiányszakmák között több gépipari szakma is szerepel. A kamara kiemelt fontosságú feladataként kezeli, hogy a pályaválasztás területén folytatott munka során mindent megtegyen a megyei szakképzés és a munkaerő-piaci igények összehangolása érdekében. A baranyai gépipari vállalkozások és a kamara közös érdeke, hogy fellendítse az érdeklődést ezen szakmacsoport iránt, a pályaválasztás előtt álló diákok minél több ismerettel és pozitív benyomással rendelkezzenek a gépipari szakmákkal kapcsolatban, amikor szakmaválasztásra kerül a sor. A munkaerőpiacon megfelelő szakmai tudással és szakképzettséggel rendelkező fiatalokra van szükség, akik közül Ön kiválaszthatja a legalkalmasabbakat.

 

A szakképzési osztály által szervezett rendezvénynek ezért fontos szerepe van. A korábbi években is számos gépipari vállalkozás állt a kezdeményezés mellé. Amennyiben az Ön vállalkozása az idei évben szívesen támogatná a szakmaismereti versenyt, támogatóként és a lebonyolításban aktív partnerként részt kíván venni, bővebb információt pályaválasztási honlapunkon olvashat.