Üdvözöljük a

Indul a magyar csapat a szakmák olimpiájára! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Indul a magyar csapat a szakmák olimpiájára!

Szerző: Bonyár Marietta | 2017. október 9.

Hosszú felkészülés után a magyar csapat elindul Abu Dhabiba, ahol a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyt rendezik. A 20 versenyző, aki 19 szakmában méri össze tudását a világ minden tájáról érkező versenyzőkkel október 10-én indul az Arab Emírségekbe. A versenyen a 62 résztvevő országból 1259 fiatal küzd a világ legjobbja címekért, amit 341 különféle média fog közvetíteni.

A minél eredményesebb versenyzés érdekében a versenyzők akár egy, másfél évig is készülhetnek a megmérettetésre. A magyar csapat tagja az a két fős versenyzői csapat is, akik mechatronika versenyszámban párban versenyeznek. Emellett virágkötő, cukrász, épület-és bútorasztalos versenyzők is vannak a csapatban sok más szakma mellett. A versenyzők közül többeknek lehetősége volt külföldi felkészülési versenyekre és tréningekre utazni, a fiatalok voltak többek között Finnországban, Oroszországban és Dániában is.

 

A versenyzők felkészülését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara SkillsHungary Programja szervezi és támogatja, ehhez csatlakoznak a szponzorok és a felkészítők. A versenyre való kijutás 24 szakmai támogatóval, 48 szakmai felkészítővel, 13780 óra intenzív felkészüléssel valósul meg.

 

A verseny október 15-18. között zajlik az ADNEC rendezvényközpontban.

 

Az eseményről minden nap tudósítunk a SkillsHungary facebook-oldalán és a skillshungary.hu weboldalon!

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Hajrá magyarok, hajrá SkillsHungary!

 

Forrás: SkillsHungary