Indulnak a szakmacsoportos pályaválasztási rendezvények

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. október 2.

A megszokott kamarai pályaorientációs rendezvények mellett az idei évben szakmacsoportos rendezvény sorozat is indul, lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy az egyes szakmai területekkel külön-külön ismerkedhessenek a diákok.

A rendezvény sorozat célja, hogy a diákok megismerjék az adott szakmák eszközeit, anyagait, tevékenységeit, információt szerezzenek a képzésekről a szakképző iskolák (PSZC Tagintézmények és más iskolák) képviselőitől, beszélgethessenek az adott szakmát tanuló diákokkal, illetve minden információhoz hozzájussanak a gyakorlati képzésről, tanulószerződésről, hiányszakmákról és a kapcsolódó ösztöndíj rendszerről.
A sorozat első állomásaként az építőipari szakmákat, valamint a kapcsolódó szakmákat, mint például épületgépészet mutatjuk be az Építs biztos jövőt! elnevezésű rendezvényen, melynek 2015. október 6-án a PSZC Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, október 14-én pedig a Pécsi SZC Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája ad otthont.

További információ: www.palyavalasztasbaranya.hu