Üdvözöljük a

Innováció, befektetés, felelősségvállalás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Innováció, befektetés, felelősségvállalás

Szerző: Piacsek László | 2018. június 5.

A kamara pályaorientációs munkatársai önkéntes kamarai tagunk a Z Elektronika Kft. meghívására egy szakmai beszélgetésen és rendhagyó üzemlátogatáson vehettek részt a múlt héten.

A több, mint 60 főt foglalkoztató fejlesztéssel és gyártással is foglalkozó elektronikai vállalkozás fejlesztési vezetője bemutatta a szervezet minden divízióját, munkacsoportját az innovációs és a termelési folyamatokat egyaránt.

 

A vállalkozás elkötelezett a minőségi szakember-utánpótlás megvalósításában mind közép, mind felsőfokon. Évek óta foglalkoztatnak tanulószerződéssel elektronikai műszerész tanulókat, rendszeresen fogadnak nyári gyakorlatra elektronikai és automatikai technikus tanulókat, valamint 1 fő villamosmérnök hallgató is dolgozik náluk, aki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának duális képzésében vesz részt.

 

A vállalkozás által kifejlesztett, a saját oktatótermükben és mérőlaborjukban megvalósuló ipari méréstechnika elnevezésű kurzus, a PTE MIK karon a villamosmérnök hallgatók számára választható tantárgy.

 

A Z Elektronika Kft. szívesen bemutatja mind a jövő generációi, mind az elektronikát, elektrotechnikát tanuló középiskolai és felsőoktatásban résztvevők hallgatók számára a vállalkozást és annak működési területeit. Ennek megvalósítása érdekében hosszú távú együttműködés indult el a vállalkozás és a kamara között.

 

Videó a vállalkozásról:

 

 

Videó a vállalkozás által kifejlesztett és megépített minőségellenőrzést végző állomásról:

 

Kapcsolódó anyagok: