Üdvözöljük a

Ismerkedés a szakmákkal, munkahelyekkel | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismerkedés a szakmákkal, munkahelyekkel

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. november 27.

Az elmúlt hetekben közel 700 diák vett részt a „Nyitott kapuk” programsorozaton. A pályaválasztás egyik alapja a szakmaismeret, ebben is segítséget nyújt a kamara különböző lehetőségek biztosításával.

Október és november az üzemlátogatások kiemelt időszaka, de a cégek, egészségügyi-, szociális- és oktatási intézmények együttműködésével megvalósuló rendezvénysorozat folyamatosan és bárki számára elérhető. Az idei évtől már nem csak üzemek, hanem kórházak és szociális otthonok is fogadták a diákcsoportokat a megye különböző pontjain. Egyes esetekben pedig az iskolai tanműhelyek nyújtottak ideális helyszínt a szakmákkal való ismerkedésre.

A programok elsősorban az ösztöndíjjal támogatott hiányszakmák és a további keresett szakmák bemutatását célozzák. Az elmúlt hetekben az iskolai csoportoknak lehetősége nyílt megismerkedni a gépipari szakmákkal, találkozhattak látványos és modern gyártástechnológiákkal. Jártak bádogos termékeket gyártó üzemben és varrodában. Kipróbálhattak épületgépészeti és építőipari feladatokat, kézműves tevékenységeket. Betekinthettek a vegyészet, a földmérés rejtelmeibe, bepillanthattak a vendéglátás kulisszái mögé, láthatták az egészségügyi dolgozók és a szociális gondozók munkájának szépségeit.

Az üzem-, tanműhely- és intézmény látogatásokon két hónap alatt 38 helyszínen összesen közel 700 diák és kísérő vett részt. Mindenhol örömmel fogadták a diákok és a pedagógusok érdeklődő kérdéseit, akár a gyártással, a termékekkel, akár a szakképzéssel és munkalehetőségekkel kapcsolatban.

 

Képgaléria és további információ az üzemlátogatásokról: www.palyavalasztasbaranya.hu