Üdvözöljük a

IT és TI-oszlassuk el az informatikával kapcsolatos tévhiteket | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

IT és TI-oszlassuk el az informatikával kapcsolatos tévhiteket

Szerző: Pfiszter Melinda | 2017. március 22.

Kezdetét vette az IT és TI-az informatika mindent visz elnevezésű előadás-sorozat, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikában rejlő lehetőségekre.

A sorozat nyitó előadásán Szilágyi Szilvia vezette be a diákokat az informatika világába. Hogyan lehet játék a jövőd című előadásán játékos, interaktív formában többek között arról beszélt a közel 120 általános iskolás és gimnazista diáknak, hogy miről is szól a gamification.

 

Mindannyian látjuk, hogy játékok milyen hatással vannak ránk a mindennapokban, rengeteg időt töltünk vele, úgy, hogy fel sem tűnik. Mi a titka ennek és hogyan lehet ezt az élet egyéb területeire is kiterjeszteni? Hogyan érhetjük el, hogy a tanulás vagy a munka ugyanilyen élvezetes tevékenység legyen? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphattak azok, akik március 21-én ellátogattak a Nagy Lajos Gimnáziumba.

 

A következő alkalommal, március 28-án Az InformaTitka című előadásra várjuk az érdeklődőket. Hogy miről lesz szó, azt az előadó így foglalta össze: „Honnan indult az informatika? Hová tart? Kik irányítják a trendeket? Hogyan lehet javunkra fordítani ezt az elképesztő fejlődést? Gyere és megértheted a mindent körülvevő technológia titkát!