Üdvözöljük a

Itt vannak az új Szakmai és vizsgakövetelmények | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Itt vannak az új Szakmai és vizsgakövetelmények

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2016. augusztus 29.

A Nemzetgazdasági Miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló rendelet a Magyar Közlöny 127. (VIII.26.) számában jelent meg. A rendelet 2016. szeptember 1-jén lép hatályba.

2016. szeptember 1. után induló iskolai rendszerű képzésekben, az új intézménytípusokban - szakgimnázium, szakközépiskola, szakiskola, speciális szakiskola -, és a felnőttképzési tanfolyamokon csak a 2016. február 25–én megjelent Országos Képzési Jegyzék szerint lehet szakképesítést szerezni.


A szakmafejlesztés következtében módosulnak a szakmai és vizsgakövetelmények, szakmai követelménymodulok és kerettantervek is.


A Nemzetgazdasági Miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 29/2016 (VIII.26.) NGM rendelet

 

Az egyes szakképesítések követelményeit a 127.számú közlöny melléklete tartalmazza

 

A földművelésügyi miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményei a Magyar Közlöny 121. (VIII.19.) számában találhatók.

 

Az új szakmai követelménymodulokat a Magyar Közlöny 115. számában (augusztus 2.) kihirdetett 237/2016 Kormányrendelet tartalmazza.

 

A rendeletben található modulszámok alapján a 115. számú közlöny mellékletében érhető el a modulok részletes tartalma

 

 

Kapcsolódó anyagok: