Üdvözöljük a

Javaslattételi lehetőség felnőttképzők számára | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Javaslattételi lehetőség felnőttképzők számára

Szerző: Piacsek László | 2015. június 23.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a honlapján javaslattételi felhívást tett közzé valamennyi felnőttképzési engedéllyel rendelkező, felnőttképzési tevékenységet folytató intézmény vezetője részére az OKJ-s képzések felnőttképzésben alkalmazható minimális óraszámaira.

A Nemzeti Képzési Bizottság (NKB) napirendjére tűzte az államilag elismert (OKJ-s) szakmai végzettség megszerzésére irányuló képzések kötelező minimális óraszámának felülvizsgálatát.


Az NKB javaslatként megfogalmazta, hogy az érintett szakmai szervezetek, szakértők véleménye mellett, a képzési tapasztalattal rendelkező felnőttképzési intézmények véleményét is a lehető legszélesebb körben meg kell ismerni, és figyelembe kell venni.


Ezek alapján választotta a Hivatal azt a megoldást, hogy honlapján biztosít lehetőséget a véleménynyilvánításra. Valamennyi felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény, az OKJ-ban megtalálható összes szakképesítés esetében javaslatot tehet az iskolarendszeren kívüli képzésben általa szükségesnek vélt minimális képzési óraszámra, és javaslatát szakmai indokokkal támaszthatja alá.

 

A javaslattétel hivatalos felülete elérhető a csatolt állományban.

 

Forrás: www.nive.hu