Üdvözöljük a

Jelnyelvi szakkör pécsi általános iskolásoknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jelnyelvi szakkör pécsi általános iskolásoknak

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. október 6.

Az új kezdeményezés célja, hogy a szakkör segítségével a diákok figyelmét ráirányítsák a fogyatékkal élő emberekre, hogy azok társadalmi elfogadása is egyszerűbbé váljon.

A diákok játékos formában, szakkörön sajátíthatják el a jelnyelv alapjait. Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat.

 

Páva Zsolt pécsi polgármester a szakkör keddi ünnepélyes elindulásán azt mondta, esélyegyenlőségi aktivistaként Weisz Fanni az elmúlt hónapokban folyamatosan járta a pécsi iskolákat, hogy előadásaival ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak nehézségeire és arra, a hallók miként lehetnek a siketek segítségére.

Hozzátette: azért döntöttek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a Hallatlan Alapítvánnyal közösen a szakkör elindításáról, mert az iskolákban Weisz Fannit és a jelelést hatalmas érdeklődés övezte a gyerekek körében.

 

A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön harminc-negyventagú csoportokban, heti két órában tanulhatnak a gyerekek jelnyelvet, egyelőre kísérleti jelleggel, az Apáczai Nevelési Központban.

Weisz Fanni reményét fejezte ki, hogy a Pécsről induló kezdeményezés sikeres lesz, és az ország más részein is meg tud majd honosodni.

 

Forrás: Edupress