Üdvözöljük a

Jó hír vállalkozása számára | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jó hír vállalkozása számára

Szerző: Fülöp Attila | 2018. július 18.

A munkavállalók folyamatos képzése, fejlesztése napjainkban egyre fontosabbá válik, a képzési költségek azonban sok esetben magasak. Van megoldás? – Van, akár 100% támogatási lehetőség.

Továbbra is nyitva állnak a KKV-k és nagyvállalatok számára a munkahelyi képzések támogatására kiírt pályázati lehetőségek (GINOP-6.1.5, GINOP-6.1.6). Amennyiben a cég nem merítette ki de minimis* keretét, a támogatás mértéke 100%!


Mire lehet a támogatási összeget felhasználni? Elszámolható költségek főbb elemei:

  • projekt előkészítés költségei (pl. képzési terv)
  • projektmenedzsment költségei, beleértve személyi jellegű ráfordítást is (bérköltség!)
  • szakmai megvalósításban közreműködők költségei (szakmai megvalósító és mentor bérköltsége!)
  • képzéshez kapcsolódó költségek teljes körűen (szervezés, lebonyolítás, bérleti díjak, oktatói díjak, tankönyv, utazás, szállás, adminisztráció…)
  • képzésbe vont résztvevők költségei (adott esetben: a munkaidőben megtartott órákra vetített bérköltség! + utazás, szállás, étkezés)

Milyen képzésekben lehet gondolkodni?

 

OKJ-s képzések, egyéb szakmai képzések, hatósági képzések, nem szakmai programok (tréningek), nyelvi képzések mind szóba jöhetnek. A pályázat jó lehetőséget biztosít arra, hogy a munkaadók az elérhető felnőttképzési palettáról válogassanak, vagy akár új képzés engedélyezését, kidolgozását kezdeményezzék.

 

 

Kiket lehet a képzésekbe bevonni?

 

KKV-k esetében:

  • minimum 3 fő saját munkavállaló bevonása szükséges
  • középvállalkozások esetén a bevont saját munkavállalók legalább 5%-a (de legalább 2 fő) hátrányos helyzetű** munkavállalói körből kerüljön ki

Nagyvállalatok esetében:

  • minimum 15 fő saját munkavállaló bevonása szükséges
  • a bevonás időpontjában még nem foglalkoztatott személyek bevonása is szükséges (!) a bevont munkavállaók legalább 10%-ának megfelelő mértékben (de legalább 2 fő)
  • a bevont saját munkavállalók legalább 5%-a (de legalább 2 fő) hátrányos helyzetű** munkavállalói körből kerüljön ki

 

A szóban forgó pályázati felhívás az elszámolható költségek széles köre okán rendkívül jó lehetőséget jelent a vállalkozások számára, így az is bátran tervezheti munkavállaói képzését, akinek a költségvetésébe ez eddig nem fért bele.


Az alkalmazottak átképzése/továbbképzése a gazdasági környezet folyamatos változása, a rendkívül gyors ütemben zajló technológiai-, informatikai fejlődés, de a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet miatt is egyre fontosabbá válhat, hiszen sok esetben a cégeknek már belülről kell megoldaniuk, hogy emberi erőforrás oldalról felkészüljenek például egy új megrendelés kiszolgálására, technológiai változás által generált kihívásra (akár új gyártási metódus elindítása, gépsor beállítása stb.).
A munkavállalók folyamatos fejlesztése tehát egyre inkább elengedhetetlenné válik, hozzájárul a versenyben maradáshoz, de akár egyedüli eszköz lehet versenyelőny elérésében is.

 

 

 

A nagyvállalatok és KKV-k számára kiírt pályázati felhívások a lenti linkekre kattintva érhetők el.


*A csekély összegű (de minimis) támogatásra vonatkozó részletes szabályozásról információt a pályázati felhívás tartalmaz.
**A hátrányos helyzetű munkavállalókkal kapcsolatos definíció/felsorolás a pályázati felhívásban megtalálható (a 272/2014. (XI.5.) kormányrendelet szabályozza).

 


További információ:
Fülöp Attila
20-287-7736
fulop.attila@mkik.hu

 

Janovics László

30-979-4372

janovics.laszlo@mkik.hu