Kamarai elismerés a győztes diákoknak

Szerző: Bonyár Marietta | 2016. június 22.

Ünnepélyes szakképzési bizottsági ülés keretében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége is elismerésben részesítette az idei tanév országos szakmai versenyein első három helyezést elért tanulókat, iskolai felkészítő tanáraikat és a gyakorlati képzőhelyek oktatóit. Az ünnepségen a mestervizsga bizottságok elnökei is átvették megbízóleveleiket.


A vendégeket Várszegi Gyula, a kamara szakképzési alelnöke köszöntötte. Arra biztatta a diákokat, hogy egy picit álljanak meg, évezzék sikert. Majd - most már egy szakmai közösség tagjaként - folytassák az utat, érjenek el további eredményeket munkájuk során. Szolgáljanak példaképül diáktársaik számára, megmutatva azt, hogy kitartással, szorgalommal ők is szakmájuk legjobbjává válhatnak.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének elismerésében részesült:

Spolár Judit, a Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája bőrdíszműves tanulója. Gyakorlati képzőhelye: a Knoch Kft., oktatója: Ulrich Beatrix. Iskolai felkészítő tanára: Zoltány Éva. (SZKTV, I. helyezés)

Baluka Patrik, a Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő tanulója. Gyakorlati képzőhelye: a Mecsek-Klíma Kft., oktatója: Bogos Dezső. Iskolai felkészítő tanára: Fákó Tibor. (SZKTV, I. helyezés)

Rostás Zoltán Ádám, a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Szakképző Iskolája ipari gépész tanulója. Gyakorlati képzőhelye: a Hauni Hungária Kft., oktatója: Gyenes József. Iskolai felkészítő tanára: Apáti László. (SZKTV, I. helyezés)

Csepei Otília, a Pécsi Szakképzési Centrum Fehérhegyi Szakiskolája és Általános Iskolája konyhai kisegítő tanulója. Gyakorlati képzőhelye: a Rundó Kft. Oktatója: Lovász Milán. Iskolai felkészítő tanára: Gauzer Attila. (SZKTV, I. helyezés)

Krausz Tamás, Daszkalov-Hrisztov Krisztián és Messzinger Ákos, mindannyian a Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája faipari technikus tanulói. A tanulók felkészítő tanárai: Wajandt Gábor és Wágner József. (Magyar Asztalos Tanulmányi verseny, I. helyezés)

Kereszturi Angéla, a Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája fodrász tanulója. Felkészítő tanára: Keszler Linda. (SZKTV, II. helyezés)

Gangel Kamilla, a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakképző Iskolájának női szabó tanulója. Felkészítő tanárai: Ropoli Judit és Péter Piroska. (SZKTV, II. helyezés)

Gombosi Melánia, a Pécsi Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolájának kereskedő tanulója. Felkészítő tanára: Szabó Sándorné. (OSZTV, II. helyezés)

Hangya Péter, a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakképző Iskolájának autóelektronikai műszerész tanulója. Gyakorlati képzőhelye: a Penthe Autóház Kft., oktatója: Becző Tibor. Iskolai felkészítő tanára: Geizler Gyula. (OSZTV, II. helyezés)

Tarr Bertalan, a Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskolájának földmérő és térinformatikai technikus tanulója. Felkészítő tanára: Tamás László. (OSZTV, II. helyezés)

Orsós Klaudia, a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium konyhai kisegítő tanulója. Gyakorlati képzőhelye: az Indhun Kft. Iskolai felkészítő tanára: Kiss Zoltán.  (SZKTV, II. helyezés)

Szekszárdi Mónika, a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium konyhai kisegítő tanulója. Felkészítő tanára: Kiss Zoltán. (SZKTV, III. helyezés)

Matacz Milán, a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakképző Iskolájának gépi forgácsoló tanulója. Gyakorlati képzőhelye a Hidrot Kft., oktatója: Szabó Norbert. Iskolai felkészítő tanára: Vas Tamás. (SZKTV, III. helyezés)

A mesterlevél a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját jelenti. A mestervizsga bizottságának elnöke a személyes biztosíték arra, hogy a vizsga során a mesterjelöltek és munkáik méltók legyenek a cím megszerzésére. Az ünnepség keretében 9 mesterelnök vehette át a megbízólevelét, így a megyében már 30 mesterelnök 28 szakmában vigyáz a mestervizsgák tisztaságára, törvényességére. A kinevezéseket Várszegi Gyula, a kamara alelnöke adta át:

A bútorasztalos mestervizsga bizottság elnöke Balogh Péter.
A szakács mestervizsga bizottság elnöke Csordás Józsefné.
A pincér mestervizsga bizottság elnöke Csordás József.
A vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsga bizottság elnöke dr. Kovács Tibor.
A pincér mestervizsga bizottság elnöke Háber Tamás.
A cipőkészítő mestervizsga bizottság elnöke Hallgató Zoltán.
A cukrász mestervizsga bizottság elnöke Kovács Kálmán.
A lábápoló mestervizsga bizottság elnöke Sántáné Réz Anikó.
A bőrdíszműves mestervizsga bizottság elnöke Ulrich Beatrix.