Üdvözöljük a

Kamarai segítségnyújtás HR kérdésekben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai segítségnyújtás HR kérdésekben

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2017. május 11.

A baranyai vállalkozások fejlődésének, növekedésének egyik legfőbb akadálya ma már (és a jövőben még inkább) a megfelelő munkaerő rendelkezésre állása, illetve annak hiánya.

A kamara igyekszik az önkéntes kamarai tagvállalkozások HR problémáira megoldást találni, a problémát komplexen kezelni a pályaorientációtól a szakképzésig, az alkalmas emberek megtalálásáig.

A gazdasági önkormányzat munkaerő-közvetítést, kiválasztást, kölcsönzést nem végezhet, viszont arra vállalkozik, hogy önkéntes kamarai tagjainak információt szolgáltasson és a hozzá forduló álláskeresők önéletrajzaiból álló adatbázisból, azok hozzájárulásával, kérés esetén továbbítsa részükre a meghatározott szempontoknak megfelelőket.

Amennyiben az önkéntes kamarai tagoktól állásigényről, nyitott munkahelyi pozícióról érkezik információ, a kamarához beérkezett önéletrajzokkal összevetik és továbbítják az információkat.


A munkaerő-toborzással, -kölcsönzéssel, -közvetítéssel foglalkozó kamarai tagokkal a kamara egyeztetést kezdeményezett annak érdekében, hogy mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára megfelelő módon történjen az információadás.

További információ:
Horváth-Frank Orsolya
frank@pbkik.hu