Üdvözöljük a

Képzőhelyet minden tanulónak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Képzőhelyet minden tanulónak

Szerző: Piacsek László | 2017. március 2.

Tanulószerződést főtevékenységű gyakorlati képzővel csak abban az esetben köthetnek tanulók, amennyiben ilyen szervezetnél egyidejűleg 12 tanulónál kevesebb vesz részt gyakorlati képzésben, vagy ha a kamara igazolást állított ki e szervezet számára arról, hogy nem főtevékenységű gyakorlati képzőhelyet a tanulók számára az adott szakképesítésben nem tud biztosítani.

A kamarai garanciavállalás intézménye és az évenként elvégzett gyakorlati képzőhelyi minősítés folyamata a biztosítékai annak, hogy minden baranyai szakképző iskolai tanuló számára biztosított legyen a megfelelő mennyiségű és minőségű gyakorlati képzőhely.

 

A szakképzésre vonatkozó jogszabályok alapján a kamara elősegíti a tanulók megfelelő képzőhelyre történő elhelyezését. A tanulók akár a kamara honlapján keresztül tájékozódhatnak, de akár e-mailben, telefonon és természetesen személyesen is kérhetnek és kapnak segítséget a képzőhelyekkel kapcsolatban.

 

A tanulók választhatnak akár minősítés, akár megközelíthetőség alapján a több, mint félezer nyilvántartott baranyai képzőhely között.

 

Képzőhely keresés, képzőhelyváltás során előfordulhat, hogy a tanulók olyan gyakorlati képzőhelyet keresnek fel, amely főtevékenységűnek minősül és a 12 fős létszámkorlátot elérő, vagy meghaladó tanulót foglalkoztat.

 

A kamara honlapján és a cikk alatt is elérhető, valamint az iskolákban és a kamarában személyesen is átvehető az a dokumentum, mely alapján a tanulók a személyes képzőhelykeresés során a választott/ajánlott képzőhelyektől a gyakorlati képzésükre irányuló ígéretet, vagy az annak ellenkezőjére vonatkozó választ kaphatnak.

 

Amennyiben a nem főtevékenységű felkeresett gyakorlati képzőhelyek egyike sem tudja fogadni a tanulót és ezt a hivatkozott dokumentum segítségével írásban is alátámasztják úgy a kamara jogosult kiadni azt az igazolást, mely alapján a tanuló főtevékenységű gyakorlati képzőhelyen is folytathatja a gyakorlati tanulmányait.

 

További kérdéseikkel kapcsolatban forduljanak a kamara munkatársaihoz!

Csatolt állományok: