Üdvözöljük a

Kezdetét veszi a kamara 2016 őszi pályaválasztási programsorozata | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kezdetét veszi a kamara 2016 őszi pályaválasztási programsorozata

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. augusztus 29.

A kamarának mindig is kiemelkedő szerepe volt a pályaorientációban, pályaválasztás elősegítésében. Fontos feladatnak tartjuk a munkaerő-piaci igények közvetítését az oktatás képviselőihez, annak érdekében, hogy a 21. sz. kihívásaira felkészített tanulókat engedjen ki az életbe, nőjön a foglalkoztatottság, illetve a vállalkozások, intézmények számára rendelkezésre álljon a megfelelően képzett utánpótlás.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2016 márciusában Pályaválasztási Munkacsoport alakult, a megyében pályaorientáció területén aktívan feladatot vállaló intézmények és szakemberek részvételével, akik a pályaorientáció hatékony fejlesztése érdekében összehangolt, közös munkába kezdtek.

 

A Munkacsoport összeállított egy, a megye iskoláinak szóló pályaorientációs programcsomagot, melyet a jelentkezések alapján 40 iskola kíván igénybe venni az őszi időszakban.

A programcsomag keretében az iskolákban a Munkacsoport tagjai tájékoztatják a szülőket és a tantestületet az aktuális munkaerő piaci viszonyokról, az iskolarendszer változásairól, a szakképzés rendszeréről (kiemelten kitérve a tanulószerződéses foglalkoztatásra, valamint a hiányszakmákra), a továbbtanulási lehetőségekről.
A további programok között szerepel önismereti foglalkozás, céglátogatás, szakmai bemutatók.

 

Ezen programok keretében lehetőséget kínálunk valamennyi baranyai vállalkozás részére, hogy egyes iskolákban bemutatkozzon, valamint népszerűsítse a szakmai képzéseket.

 

A programsorozat első állomása a Szentlőrinci Általános Iskola Királyegyháza Általános Iskolája lesz, szeptember 5-től.

 

Pályaválasztással kapcsolatos további információkért kattintson ide: