Üdvözöljük a

Ki vagyok és mivé legyek? Kamarai pályaválasztási tábor | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ki vagyok és mivé legyek? Kamarai pályaválasztási tábor

Szerző: Piacsek László | 2017. július 5.

Idén első alkalommal szervezett pályaválasztási tábort a kamara az önkéntes kamarai tagcégeknél dolgozók 5-6-7. osztályos gyermekei részére.

A kamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. Ezt sokszínű tevékenységgel valósítja meg.

 

Ilyenek a már évek óta zajló Gép-Ésszel és az idén első alkalommal megrendezett Villany-Ász szakmaismereti versenyek, az IT és TI rendezvénysorozat vagy a Szakmák éjjel-nappal Mohácson rendezvény.

 

Az idén első alkalommal megszervezett napközis jellegű táborban céglátogatások, szakmabemutatók, önismereti és kreatív foglalkozások és sportprogramok várják a tábor résztvevőit. A résztvevők informatikai, gépészeti, autóipari, faipari és kreatív ipari vállalkozásoknál tesznek látogatás, bepillantást nyerve a mindennapjaikba, működésükbe. A résztvevők megismerhetik, hogy az egyes vállalkozásoknál, ki, milyen végzettséggel, milyen munkakörben, milyen feladatokat lát el. Az üzemlátogatások során a vállalkozások a diákok számára feladatokkal, játékos vetélkedőkkel is készülnek. A tábort gépipari és elektrotechnikai mini szakmaismereti verseny, valamint egyéb kulturális programok is színesítik.