Üdvözöljük a

Kiből lesz szakember? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiből lesz szakember?

Szerző: Fülöp Attila | 2017. szeptember 8.

A szakmai utánpótlás kinevelésének lehetősége egyre szűkül a helyi vállalkozások számára. A szakképzésre vonatkozó aktuális beiskolázási adatok is sajnos ezt támasztják alá.

A megfelelő utánpótlás biztosíthatóságának alapvető feltétele, hogy a szakképzésbe a munkaerő-piaci keresletnek megfelelő számú fiatal lépjen be évről-évre. A létszám mellett kiemelten fontos lenne, hogy olyan szakmákat válasszanak, amelyek iránt valódi kereslet van a munkaadók körében.

A szakképzést érintő 2017. szeptemberi Baranya megyei beiskolázási adatok az évek óta tartó tendenciákat látva nagy újdonsággal ugyan nem szolgálnak, több szakma esetében mégis aggodalomra adnak okot.

Az adatokból* sajnos azt látjuk, hogy a gazdaság szempontjából fontos szakmák közül több idén sem indult, mint pl.: az erősáramú elektrotechnikus, vagy a bádogos, amelyből hosszú évek óta nincs a megyében képzés.

Az elindult osztályok pedig, egy-két kivételtől eltekintve, nagyon kis létszámot mutatnak.

Sok szakmában megyei szinten még a fél osztályt jelentő gyermeklétszám is alig jött össze: víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő (13 fő), központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (17 fő), ács (16 fő), elektronikai műszerész (17 fő), pék (15 fő), húsipari termékgyártó (19 fő). Van, ahol még ennél is kevesebben ülnek iskolapadba: női szabó (10 fő), autóelektronikai műszerész (12 fő). Továbbá számos hiány-szakképesítés esetében megyei szinten is épphogy összejött egy osztályra való diák, mint pl.: villanyszerelő, kőműves, karosszérialakatos, épület- és szerkezetlakatos, asztalos, festő, mázoló, tapétázó.

A számok a fémipari szakmáknál, vagyis a hegesztőnél (77 fő) és a gépi forgácsolónál (60 fő) viszont kedvezőnek mondhatók, amely eredményhez a kamara több éves kitartó pályaválasztási munkája is hozzájárult.

(*Az adatok tájékoztató jellegűek, a 2017. szeptember 8-ai állapotot tükrözik, és a Pécsi Szakképzési Centrum tagintézményeinél nappali tagozaton elindult új osztályokra vonatkoznak, azaz a felnőttoktatásban induló képzéseket nem tartalmazzák.)

A kamara a pályaorientáció terén kifejtett aktív tevékenysége mellett több irányba is elindult, hogy a baranyai vállalkozások munkaerő-gondjainak enyhítését segítse.

Többek között:

  • az Ipar 4.0 módszerek bevezetésének, azaz az ipari digitalizációhoz és a termelési folyamatok automatizálásához kapcsolódó fejlesztések támogatása,
  • a helyi vállalkozások specifikus igényeinek feltérképezése és azokra lehetséges képzési programok felépítése, számukra képzések megszervezése (a kamara oktatási központot hozott létre erre a célra),
  • a Paktum programokba, azok előkészítésébe való - a vállalkozások érdekeit képviselő - szakértői tevékenység,
  • továbbá a kamarai munkaerő-piaci adatbázisa és annak koordinálása

mind a helyi cégek érdekeit szolgálják.

Kapcsolódó anyagok: