Üdvözöljük a

Kipróbálnád melyik szakma tetszik? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kipróbálnád melyik szakma tetszik?

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2013. május 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara „TIÉD A PÁLYA!” elnevezéssel pályaválasztási rendezvénysorozatot szervez, melyre szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő általános és középiskolás diákokat, tanárokat és a szülőket. Helyszín és időpont: PÉCS EXPO, 2013. június 6-9.

A kamara az idei tanévtől kiemelten kezeli a pályaválasztási rendszer működtetését. Célunk, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók reális képet kapjanak a munkaerő-piaci igényekről, a 8 osztályra, illetve az érettségire épülő szakmai képzésekről, az elhelyezkedési lehetőségekről, valamint megismerkedjenek az egyes szakmákkal, szakmacsoportokkal. Ehhez többek között szakmai kiadványokat készítünk, pályaválasztási tájékoztatókat tartunk és rendezvényeket, céglátogatásokat szervezünk.

A PécsExpo kiállításon megrendezésre kerülő négy napos rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a piacképes szakmák képviselőivel, találkozhatnak egyes gyakorlati képzőhelyek oktatóival és tanulóival, tájékozódhatnak arról, hogy egy adott szakma választása esetén merre induljanak. Kiemelt figyelmet fordítunk a hiányszakmákra.

Ez a program kiváló alkalmat teremt arra, hogy a diákok bővebb ismereteket szerezzenek az egyes szakmák mindennapi tevékenységéről. Ugyanakkor tájékozódhatnak arról, hogy milyen kompetenciák szükségesek egy munkakör betöltéséhez, egy sikeres pályához.

A kiállítás teljes ideje alatt játékos gyakorlati feladatokat, vetélkedőket szervezünk, valamint pályaorientációs és önismereti tesztek kitöltésére kínálunk lehetőséget, így a tanulók felmérhetik kézügyességüket, képességeiket, és iránymutatást kaphatnak, hogy mely adottságokkal milyen területen érdemes továbbtanulni.


Miért érdemes iskolai csoportoknak részt venni a kiállításon?

Az előre regisztrált iskolai csoportoknak ingyenes a részvétel és emellett a megjelenteknek további kedvezményeket is biztosítunk.
A diákok játékos formában ismerkedhetnek meg számos szakmával.
Piacképes szakmák képviselői mutatkoznak be, folyamatosan fejlődő baranyai vállalkozások, akik gyakorlati képzőhelyet is biztosítanak a szakmai képzésben részt vevő tanulóknak.
A kiállítás első két napján (csütörtökön és pénteken) kiemelt programokat szervezünk az iskolai csoportoknak, vetélkedőket rendezünk és értékes nyereményeket sorsolunk ki.
Pályaorientációs szakemberek önismereti és alkalmassági tesztekkel, valamint személyre szabott tanácsadással várják a pályaválasztás előtt álló tanulókat.

 
A jelentkezéseket 2013. május 24-ig a mellékelt jelentkezési lapon várjuk.


További kapcsolatfelvétel az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Somogyi-Antalfy Krisztina
pályaorientációs tanácsadó
telefon: 72/507-153, e-mail: antalfy@pbkik.hu

Csatolt állományok: