Üdvözöljük a

Kommunikáció a gyakorlati képzésben-közös érdek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kommunikáció a gyakorlati képzésben-közös érdek

Szerző: Szemere Adrienn | 2016. április 6.

A kamara a Pécsi Szakképzési Centrummal együttműködve gyakorlati oktatásvezetői tájékoztatót szervezett, a Baranya megyében szakképzésben érdekelt iskolák számára. Az immár hagyományossá vált tanácskozás célja hogy az aktuális témákban rendszeressé váljon a kommunikáció a Centrum és tagintézményei valamint a kamara között, elősegítve ezzel, hogy a gyakorlati képzés a megfelelő módon és irányba haladjon.

A konstruktív megbeszélésen napirendre került az iskolai adatszolgáltatás fontossága, a felnőttoktatásban és keresztfélévben indított képzések speciális jellemzői, a szintvizsgák lebonyolítása, valamint a kamarai garanciavállalás aktualitásai. Kiemelt szerephez jutott a nyári együttműködési megállapodások előkészítése és az egyéb szervezeteket érintő pozitív változások is. A résztvevők tájékoztatást kaptak a kamara gyakorlati képzőhely ellenőrzési munkájáról, melyben aktív szerepvállalás jut az iskolák gyakorlati oktatásvezetőinek is.

 

A rendezvény pozitív hozadéka, hogy az együttműködésben érdekelt intézmények a fórum segítségével, egységes, gyors és egyértelmű instrukciókat kérhetnek és kaphatnak a gyakorlati oktatás minőségi megvalósulásának érdekében.