Üdvözöljük a

Konfuciusz Intézet nyílik Pécsett | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Konfuciusz Intézet nyílik Pécsett

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. november 6.

 

A hagyományos kínai orvoslás megismerésére és fejlesztésére jövő tavasszal Konfuciusz Intézet jön létre Pécsett.

Az intézet létrehozásáról korábban a PTE egészségtudományi kara kezdett tárgyalásokat.

 

Az egyetem közleménye szerint a világon a hetedik, Magyarországon az első, ilyen tevékenységet végző Konfuciusz Intézetet már a jövő év elején megkezdi működését kínai nyelvi kurzusokkal, amelyeket kínai oktatók tartanak az egyetem dolgozóinak, hallgatóinak és más érdeklődőknek.

A PTE emlékeztetett arra, hogy a kínai kormány a kínai kultúra, a hagyományok és a nyelv népszerűsítését 2004 óta végzi a kínai filozófusról és tanítóról, Konfuciuszról elnevezett program keretein belül.

 

Mintegy ötszáz Konfuciusz Intézetet hoznak létre világszerte olyan egyetemeken, ahol fontosnak tartják a keleti kultúra és nyelv népszerűsítését, de ezek mellett működnek speciális irányultságú intézetek is, amelyek a hagyományos kínai orvoslás megismertetésére és fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

 

Rámutattak, hogy a nyugati orvostudomány a kiegészítő terápiás eljárások között számos, a kínai gyógyításból eredeztethető eljárást használ, és annak érdekében, hogy ezek Magyarországon is teret nyerhessenek, szükséges a jogszabályi háttér rendezése, továbbá az ilyen jellegű egyetemi képzés bevezetése.


Forrás: MTI