Üdvözöljük a

Közösen a szakképzés minőségéért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közösen a szakképzés minőségéért

Szerző: Piacsek László | 2016. október 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziumával és Szakközépiskolájával szakképzési fórumot tartott a gépipari és az erősáramú szakképzést folytató gyakorlati képzők számára.

A több mint 30 fős rendezvényen a gyakorlati képzőhelyek képzésért felelős vezetői, gyakorlati oktatói, az iskola tanárai, és a kamara szakképzési tanácsadói vettek részt.

 

A rendezvény központi témái a gépi forgácsoló, az ipari gépész, a hegesztő, a CNC gépkezelő és a villanyszerelő szakmák párhuzamos iskolai és külső gyakorlati képzésének megszervezése, megtervezése és megvalósítása voltak.

 

Bemutatásra kerültek az iskola részéről az iskola honlapja, a honlap funkciói, az iskolai szakképzési alapdokumentumok, az iskolai kapcsolattartás rendje, módja, formái, a szakmai és vizsgakövetelmények és a szakképzési kerettantervek.

 

A kamara részéről a képzőhelyi dokumentumok (foglalkozási napló, tanulói munkanapló, jelenléti ív) vezetése mellett a szakmai záróvizsgák tapasztalatai, a képzőhelyi kihelyezések elvei és szabályai, a gyakorlati képzőhely ellenőrzések módszere, a mesterklubok és a kamarai szakmai továbbképzések rendszere, valamint a pályaorientációs rendezvények kerültek bemutatásra.

 

Közös érdek és közös cél, hogy a tanulók a vonatkozó jogszabályok és a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő gyakorlati képzésben részesüljenek, melyhez az iskola és a kamara is minden támogatást megad a gyakorlati képzőknek.