Üdvözöljük a

Láss, ne csak nézz! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Láss, ne csak nézz!

Szerző: Piacsek László | 2015. október 30.

Október 21-én elindult a Nemzeti Köznevelési Portál, mely egy komplex tanulást-tanítást és a pedagógusok tudásmegosztását segítő oldal.

Az oldalon elérhető több ezer interaktív feladat, tudáspróba, digitális tananyag és tankönyv hatékony segítséget ad a tanulóknak, a pedagógusoknak és a szülőknek az osztálytermi tanuláshoz, és tanításhoz.

 

A https://portal.nkp.hu címen elérhető tartalmak és funkciók folyamatosan bővülni fognak, hogy még jobban kiszolgálják a köznevelési rendszer igényeit.

 

Ismertetők a honlapról, diákoknak, tanároknak, szülőknek

 

Miért jó a diákoknak az NKP?

 

Tanulj meg tanulni! Kutass fel érdekes feladatokat és oszd meg kedvenceidet barátaiddal!
Fejleszd önállóan ismereteidet egy-egy témakörben! Keresd meg a legizgalmasabb feladatokat! Jelöld meg kedvenceidet, vagy oszd meg barátaiddal, hogy ők is kipróbálhassák!

 

Tanulj együtt társaiddal! Hozz létre csoportokat, csatlakozz szakkörökhöz!
Osztálytársaiddal együtt és külön-külön is oldhatsz meg feladatokat a tanulócsoportokban! Készíts
magad új feladatokat és oszd meg a Facebookon is!

 

Készülj fel a témazáróra, felelésre új módszerekkel! Teszteld tudásod!
Dolgozatírás előtt idézd fel a tanultakat új típusú, interaktív feladatokkal! Teszteld magad a Tudáspróbán! Próbálj ki minél több feladattípust a magabiztos tudásért!

 

 

Hogyan segíti a tanárok munkáját az NKP?

 

Tanítsa meg tanulni osztályát! Fejlessze diákjai digitális kompetenciáját!
A diákjai mindennapjainak része a tablet, az okostelefon és a számítógép. Mutassa meg nekik, hogy ezekkel az eszközökkel (is) élvezetes az ismeretszerzés, a tanulás. Ismertesse meg őket a tanulás új módjaival!

 

Keressen érdekes tananyagokat, vagy állítson össze saját feladatsorokat! Kövesse nyomon diákjai egyéni fejlődését!
Válogasson folyamatosan bővülő tartalmaink között! Hozzon létre új tanulási útvonalat vagy rendezze át a már meglévőt! Ossza meg osztályával a leghasznosabb tartalmakat! Itt még az ellenőrzés is gyorsabb!

 

Próbálja ki mások jó gyakorlatait!
Nézze meg mások jól bevált ötletes megoldásait, és mondja el kollégáinak, hogy Ön hogyan old meg mindennapi pedagógiai problémákat, tanítási helyzeteket!

 

 

Miben segít a szülőknek az NKP?

 

Gyakorolna gyermekével? Keressen és osszon meg vele hasznos tananyagokat!
Gyermekét Ön ismeri a legjobban. Mutassa meg neki a digitális tanulás lehetőségeit! Keressenek együtt feladatokat, találják meg közösen a neki legmegfelelőbbet.

 

Nézzen utána, hogy mivel tudja őt támogatni az otthoni tanulásban!
A csonthéjas termésről, a reneszánszról vagy a másodfokú egyenletekről tanultakban már nem naprakészek ismeretei? Keresse meg a szükséges tananyagokat, hogy segíteni tudjon gyermekének!

 

Kíváncsi gyermeke tanulmányi előrehaladására?
Nézzen utána, hogyan halad gyermeke magyarból, matekból vagy történelemből: hány tesztsort töltött ki és milyen eredménnyel. Készítsen számára új feladatokat!

 

Forrás, további információ: https://portal.nkp.hu, www.mti.hu; www.ma.hu