Üdvözöljük a

Már csak egy állomás van hátra | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Már csak egy állomás van hátra

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. február 26.

A végéhez közeledik az idei Gép-Ésszel Baranyában vetélkedő második fordulója, melynek keretében a versenyben lévő 43 csapat mindegyike részt vesz egy-egy üzemlátogatáson a megye gépipari cégeinek valamelyikénél.

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a diákok fontos tapasztalatokat szerezhetnek az üzemlátogatásokon. Azon kívül, hogy megismerkedhetnek közelebbről egy-egy céggel, testközelből találkozhatnak az egyes szakmákhoz kapcsolódó gyakorlati tevékenységekkel, válaszokat kaphatnak az őket foglalkoztató szakmai kérdésekre is.

 

A diákok a cégeknél tett látogatásukról a kamara által megadott szempontsor alapján üzemlátogatási naplót készítenek, melyben többek között be kell számolniuk arról, hogy milyen tevékenységet folytat az általuk meglátogatott vállalkozás, milyen alapanyagokból milyen termékek készülnek ott, milyen szerszámokkal és technológiákkal találkoztak, számukra melyik volt a legérdekesebb gép.
A naplókat a kamara által felkért szakemberek értékelik, az április 8-án megrendezésre kerülő döntőbe a 10 legeredményesebb csapat juthat be.

 

A versenyről bővebb információ és képes beszámoló érhető el itt: