Üdvözöljük a

Még több segítség a munkavállalók képzését tervező vállalkozóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Még több segítség a munkavállalók képzését tervező vállalkozóknak

Szerző: Fülöp Attila | 2018. október 15.

Pályázati lehetőségek, hírek, hasznos szakmai anyagok, gyakran ismételt kérdések, rendezvénynaptár, országos tanácsadói hálózat elérhetőségei – mindez a munkahelyi képzések támogatását igénylő vállalkozásokat szolgáló weboldalon.

A GINOP-6.1.5-17 és GINOP-6.1.6-17 munkahelyi képzések támogatására irányuló pályázati lehetőségek továbbra is nyitva állnak. A munkavállalók folyamatos képzése, fejlesztése napjainkban egyre fontosabb, a képzési költségek azonban sok esetben magasak. A szóban forgó pályázati felhívások ebben nyújtanak segítséget a KKV-knak és nagyvállalatoknak (akár 100% támogatás is elérhető!).

Az útjára indított munkaerokepzes.hu weboldal nem csak azok számára jó információforrás, akik még keresik a megvalósításhoz szükséges anyagi lehetőséget, hanem azon cégeknek is hasznos lehet, akik már rendelkeznek beadott pályázattal és a program megvalósításához van szükségük iránymutatásra.

A weboldal - többek között - az alábbiakkal nyújt segítséget:

 Pályázati felhívások + szükséges mellékletek
 
 Aktuális hírek a pályázati felhívások kapcsán

 Országos rendezvénynaptár (tájékoztató rendezvények/szakmai fórumok)

 Szakmai anyagok, tájékoztatók (pl.: felnőttképzéssel kapcsolatos fogalmak)

 Országos tanácsadói hálózat kollégáinak elérhetőségei

 Gyakran ismételt kérdések gyűjteménye, az alábbi főbb témák mentén:
  • képzésekkel szemben támasztott követelmények,
  • képző intézményekkel szemben támasztott követelmények,
  • a képzésbe bevonásra kerülő személyek meghatározása,
  • a pályázat tartalmi értékelési szempontjai,
  • a képzések képi és hangi dokumentálása,
  • a támogatás elszámolására vonatkozó kérdések.
A weboldal hamarosan további tartalmakkal bővül, mint a nyertes cégeknek a monitoringgal összefüggésben felmerülő feladatai.
 
 
Az alkalmazottak átképzése/továbbképzése a gazdasági környezet folyamatos változása, a rendkívül gyors ütemben zajló technológiai-, informatikai fejlődés, de a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet miatt is egyre fontosabbá válik. A cégeknek sok esetben már belülről kell megoldaniuk, hogy emberi erőforrás oldalról felkészüljenek például egy új termék/szolgáltatás bevezetésére, új vevő/megrendelés kiszolgálására, technológiai változás által generált kihívásra (akár új gyártási metódus elindítására, gépsor beállítására stb.), vagy akár „csak” a folyamatok hatékonyságának növelésére. A munkavállalók folyamatos fejlesztése tehát egyre inkább elengedhetetlenné válik, hozzájárul a versenyben maradáshoz, eszköz lehet versenyelőny elérésében is.
 
 
További információ a munkaerokepzes.hu oldalon, illetve a lenti linkre kattintva érhető el.
 
Kapcsolódó anyagok: