Üdvözöljük a

Megkezdődhet a jelentkezés a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére és a speciális szakmai versenyekre | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megkezdődhet a jelentkezés a szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére és a speciális szakmai versenyekre

Szerző: Bonyár Marietta | 2017. január 5.

Megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium versenyfelhívása a 2016/2017. tanév Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal versenyfelhívása is a tanév Szakiskolai tanulmányi versenyeire.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos tanulmányi versenyeit a magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakgimnáziumok azon tanulói számára hirdeti meg, akik a versenykiírás tanévében a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanulói és vizsgájuk a május-júniusi vizsgaidőszakban esedékes, a versenyfelhívásban szereplő, ágazati, valamint ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak valamelyikéből.

 

Nevezési határidő: 2017. február 10.

 

A Szakiskolai tanulmányi versenyek a szakterületen működő magyarországi, nappali rendszerű szakiskolák azon enyhe értelmi fogyatékos tanulói számára kerültek meghirdetésre, akik rendelkeznek a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság érvényes szakvéleményével. A jelentkezés feltétele, hogy a versenyző szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában váljon esedékessé.

 

Jelentkezni az alábbi szakmákban, illetve szakmai tantárgyakban lehet:
- textiltermék-összeállító
- asztalosipari szerelő
- számítógépes adatrögzítő
- élelmiszer-, vegyiáru és gyógynövény eladó
- konyhai kisegítő
- kerti munkás
- parkgondozó
- háztartástan


Nevezési határidő a versenyekre: 2017. február 1.


A versenyeket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezi és bonyolítja le.
A versenyekre nevezési díjat nem kell fizetni.


A versenyekkel kapcsolatos tájékoztatást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a honlapján teszi közzé. (www.nive.hu)