Üdvözöljük a

Megkezdődött a szakmák versenye | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megkezdődött a szakmák versenye

Szerző: Bonyár Marietta | 2017. január 6.

Elkezdődtek a 2016/2017-es tanév országos szakmai tanulmányi versenyei (SZKTV, OSZTV), melyet 41 szakmában hirdetett meg az NGM és az NFM a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában közösen a nappali tagozaton végzős tanulók számára. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett elődöntőkre január 3. és 19. között kerül sor.

A verseny egyre népszerűbb a tanulók körében, idén több mint 300 Baranya megyei diák jelentkezett 27 szakmában. Legtöbben vendéglátóipari szakmákban indulnak a megmérettetésen, amit a kereskedelmi és gépipari szakmák követnek.

 

A versenyek népszerűségét növeli, hogy az a versenyző, aki valamely versenytevékenység esetében eléri a megszerezhető pontok legalább 60%-át, mentesül az adott versenytevékenységnek megfelelő írásbeli, interaktív, gyakorlati vagy szóbeli vizsgatevékenység teljesítése alól. Ha e versenyző mindegyik versenytevékenység esetében eléri a megszerezhető pontok legalább 60%-át, mentesül a szakmai vizsga letétele alól, továbbá felsőfokú szakirányú továbbtanulás esetén többletpontra is jogosult.

 

Pécsett az első héten 119 tanuló írta meg írásbeli versenyfeladatát asztalos; mechatronikai technikus; automatikai technikus; magasépítő technikus; kőműves és hidegburkoló; festő, mázoló, tapétázó; villanyszerelő; elektronikai technikus; gépgyártástechnológiai technikus; pincér; szakács és vendéglátásszervező-vendéglős szakmákban.

 

A legfelkészültebb diákok további válogatóversenyeken kerülnek kiválasztásra. A verseny döntője, a Szakma Sztár Fesztivál 2017. április 24-26. között Budapesten kerül megrendezésre.

Kapcsolódó anyagok: