Üdvözöljük a

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok 2014 – kiadvány jelent meg | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok 2014 – kiadvány jelent meg

Szerző: Fülöp Attila | 2015. február 19.

Megjelent a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok 2014. évi tevékenységét és a „Szakiskola 2014” kutatás főbb eredményeit bemutató kiadvány.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gondozásában megjelent tájékoztató füzet bemutatja a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok kiemelt feladatait, köztük a 2015/2016-os tanév szakképzési irányaira és beiskolázási arányaira vonatkozó javaslatokat és a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész decentralizált beruházási kerete terhére meghirdetett pályázattal kapcsolatos megállapításokat.

A kiadvány bemutatja továbbá - az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet által koordinált - „Szakiskola 2014” kutatás főbb eredményeit. Az országos felmérés elsősorban a pályakezdő szakképzettek munkaerő-piaci helyzetét és a vállalkozások szakképzett munkaerő iránti várható keresletét vizsgálta. A korábbi - 2013. évi - kutatásból készült tanulmányok megtalálhatóak a Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (BMFKB) honlapján.

A kiadvány ingyenes, érdeklődés esetén – korlátozott számban - átvehető a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályán (Pécsi Kereskedelmi Központ, I. em. 101. iroda.)

A tájékoztató füzet tartalmával kapcsolatos további információ elérhető a BMFKB honlapján.