Üdvözöljük a

Mestervizsgára készülnek a szakács és pincér oktatók | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mestervizsgára készülnek a szakács és pincér oktatók

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. július 15.

Tudásukat nemzedékről-nemzedékre adják tovább.  2015 szeptembertől már csak azok a szakemberek vehetnek részt a tanulók gyakorlati oktatásában, akik mestervizsgával rendelkeznek.

Annak érdekében, hogy minél több gyakorlati képzőhelyen biztosítva legyen ez a feltétel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, mint konzorciumi partner részt vesz a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című projektben.

 

A projekt célja, hogy javítsa a gyakorlati oktatás színvonalát és elősegítse a végzett tanulók elhelyezkedését. A programban résztvevő oktatók számára a megyei kereskedelmi és iparkamara folyamatosan szervez mesterképzéseket, melyhez 80%-os támogatást is biztosít. A támogatott mesterképzésről, a nyáron induló szakács és pincér mestervizsgáról kaptak tájékoztatást 2014. július 14-én az oktatók.

 

Baranya megyében a gyakorlati képzésben résztvevő közel 90 vendéglátással foglalkozó szervezeteinél a gyakorlati oktatók 10%-a rendelkezik mesterlevéllel, viszont a diákok negyede vendéglátásban tanul.

 

A mesterképzés a felnőttképzési rendszer meghatározó eleme, amely a szakmunkás-végzettséggel rendelkező munkavállalók számára értékes felemelkedési lehetőségeket biztosít, s ezzel az ifjúsági képzés vonzóerejének fenntartásához is hozzájárul. A mai mesterrel szemben már más követelményeket állít a kor, de abban továbbra sem változott, hogy az e címet viselők, szakmájuk.