Üdvözöljük a

Mi a pálya? műszaki rendezvény hat városban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Mi a pálya?" műszaki rendezvény hat városban

Szerző: Strasz Eszter | 2018. október 8.

Negyedszer indult útjára az ország elsőszámú műszaki pályaválasztó fesztiválja. A Mi a pálya? elnevezésű rendezvény hat helyszínen várja az érdeklődő gyerekeket, pedagógusokat, szakembereket. Budapest mellett Miskolc, Pécs, Győr, Szeged és Debrecen lesznek a vendéglátók.

A fesztiválhelyszíneken a látogatók két és fél órás turnusokban járjhaták végig a standokat és próbálhatnak ki mindent, amit csak lehet. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A programsorozatot számos cég is támogatja, amely egyrészt jó példája a szakképzés és a szakma szoros együttműködésére, másrészt remek lehetőség a Szakképzési Centrumok számára is, hogy elmélyítsék kapcsolatukat jelenlegi és leendő partnereikkel. A tavaly mintegy 10,000 látogatót fogadó fesztiválsorozat idén új rekordot szeretne dönteni.

 

A pécsi állomás helyszíne a Lauber Dezső Sportcsarnok október 17-én. Baranya megye vidéki iskoláiból a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara négyszáznál is több tanuló látogatását szervezi meg a műszaki pályaorientációs rendezvényre. A látogatás 3 turnusban történik.

 

Budapesten a rendezvénysorozatot megnyitó Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a szakképzés a mérnökképzés előszobája. – Aki szakmát tanul, az megélhetést, hivatást, életcélt talál magának!

 

A Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválról bővebben itt lehet olvasni: http://miapalya.mee.hu/mi_ez_a_fesztival

 

Forrás: NSZFH.hu