Mi motiválja az Y-generációt?

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. május 18.

A mai magyar munkaerőpiacon fontos szerephez jutnak az Y-generáció képviselői, akik sok mindenben különböznek a korábbi generációktól.

Az 1980 és 1996 között született korosztálynak nincs könnyű dolga az elhelyezkedéssel, a karrierterveik megvalósításával. Más módszereket követnek, másképp kommunikálnak, és sok mindent másként gondolnak a hivatástudatról, szakmáról.


Egy országosan 2800 fiatalt érintő online kutatás azt vizsgálta, hogy mi foglalkoztatja legjobban az Y-generáció tagjait a munkavállalás kapcsán, és milyen szempontok alapján döntenek a jövőjüket illetően.

A felmérés azt az eredményt hozta, hogy az Y-generáció tagjait leginkább az foglalkoztatja a jövőjükkel kapcsolatban, hogy el fognak-e tudni helyezkedni, illetve képesek-e olyan munkát szerezni, amely lehetőséget ad nekik a szakmai fejlődésre, illetve a saját sikerek elérésére.

 

Leginkább azt az állást preferálják, ahol folyamatosan képezhetik magukat és ezzel együtt az eredményeiket is elismerik. Utóbbi esetében a kutatás is megerősítette azt a tényt, hogy az 1980 után születettek folyamatosan igénylik a visszacsatolást, az elvégzett feladat után. Ez hozzájárul náluk ahhoz, hogy motiváltak és elkötelezettek maradjanak. És hogy mennyire vágynak a külföldi munkára?

Csupán a megkérdezettek negyede mondta azt, hogy határon túli tapasztalatszerzés hosszabb, vagy rövidebb távon szerepel a terveik közt.

 

Forrás: Hr Portál
Pályaválasztással kapcsolatos hírekért kattintson ide: