Üdvözöljük a

Minőségi szakképzés-minősített képzőhelyeken | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Minőségi szakképzés-minősített képzőhelyeken

Szerző: Szemere Adrienn | 2017. március 16.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a minőségi szakképzés feltételeinek megteremtésében. A Kamara elfogadott eljárásrendje szerint, a tavalyi évben a szakképzési tanácsadók a szakértőkkel közösen elvégezték a Baranya megyében működő csaknem valamennyi gyakorlati képzőhely objektív mutatószámokon alapuló besorolását szakmánként.

A garanciavállalási programban a kamara szerepe nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi garanciát is kell, hogy jelentse.
A kamarának feladata, hogy a szakmát választó diákok gyakorlati oktatáshoz szükséges munkahelyeket biztosítsa. A gyakorlati képzőhelyek kategóriába sorolása irányt mutat a tanulók és szüleik számára, hogy a választott szakma elsajátítása a legmegfelelőbb képzőhelyen, magas színvonalon történhessen. Célunk, hogy a tanulók orientálása elsősorban az „A” kategóriájú képzőhelyekre történjen, hiszen itt látjuk biztosítottnak a magas színvonalon való felkészítést.

 

Most vált aktuálissá a minősített képzőhelyek felülvizsgálata, illetve az új képzőhelyek kategóriába sorolása, a változások nyomon követése.
Némely szakma esetében a a tapasztalatok függvényében változtattunk az értékelő lapokon, hogy még hitelesebb képet kaphassunk az adott gyakorlati helyen folyó oktatásról, annak minőségéről.

 

A felülvizsgálat elkészült, az átdolgozott képzőhelyes listát szakmánként kategória megjelölésével  letölthető mellékletként találja, a fiatalok innen tájékozódhatnak, elősegítve ezzel a megfelelő képzőhely választást. Az aktuális kapacitásról az érintett képzőhelyeken lehet érdeklődni! A lista www.palyavalasztasbaranya.hu oldalról is elérhető.
Ezen túlmenően a tanácsadók osztályfőnöki órák keretében tájékoztatják az érintett diákokat a duális rendszerről, a képzőhelyválasztásról, valamint a tanulószerződéses rendszer tudnivalóiról.