Üdvözöljük a

Mozgalmasan telt a szeptember a pályaválasztásban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mozgalmasan telt a szeptember a pályaválasztásban

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. szeptember 30.

Ahogy elkezdődött a tanév, a kamara megkezdte a 40 állomásból álló pályaválasztási programsorozatát.

Idén is változatos programokkal készülünk mind az általános iskolás, mind a középiskolás diákok számára, hogy megkönnyítsük a döntésüket.

Egy napos, illetve egy hetes rendezvényeink alkalmával az iskolákban szülői értekezleteken, osztályfőnöki órákon tájékoztatjuk a szülőket és a tantestületet az aktuális munkaerő piaci viszonyokról, az iskolarendszer változásairól, a szakképzés rendszeréről (kiemelten kitérve a tanulószerződéses foglalkoztatásra, valamint a hiányszakmákra), a továbbtanulási lehetőségekről.

 

A diákok számára szervezett programok között szerepel önismereti foglalkozás, céglátogatás, cégek és iskolák részvételével történő szakmai bemutató, ahol a résztvevők játékos formában, interaktív módon ismerkedhetnek egy-egy szakmával, szakmacsoporttal.
A fiatalok itt nem csak a szakmákról, hanem az iskolában történő képzésekről is tájékozódhatnak. A programok során kipróbálhatták milyen egy csecsemőt megfürdetni, hogy történik a vérvétel, hogy kell összerakni egy széket, készíthettek maguknak karkötőket, vagy furábbnál furább eszközöket ismerhettek fel.

 

A programsorozat keretében szeptemberben 8 általános iskolába látogattunk el, hogy felkeltsük a pályaválasztás előtt álló diákok érdeklődését, megmutassuk nekik a lehetőségeket.

 

Pályaválasztással kapcsolatos további információkért kattintson a Pályaválasztás Baranya honlapra.