Üdvözöljük a

Munkacsoport alakult az erősáramú szakképesítésekért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Munkacsoport alakult az erősáramú szakképesítésekért

Szerző: Piacsek László | 2016. március 18.

Az erősáramú szakképzés és szakmai utánpótlás helyzetének feltérképezése érdekében munkaadók, szakközépiskolai képviselők, kamarai szakképzési szakértők és munkatársak részvételével erősáramú szakképzési fórum volt a kamarában.

A több, mint 20 fős rendezvényen az erős- és a gyengeáramú szakképesítésekben évek óta tapasztalható munkaerőhiányról, az utánpótlás és a szakképzés nehézségeiről és mindezen felvetett problémákra adható megoldásokról folyt szakmai konzultáció.

 

A lehetőségek között kiemelt szerep jut a pályaorientációnak, az egyes szakképesítések szépségeit a fiatalok nyelvén bemutató tájékoztatóknak, szakmai napoknak és bemutatóknak, valamint a kor követelményeinek megfelelő módszerekkel elvégzett pályaalkalmassági vizsgálatoknak.

 

A megyében az erős- és a gyengeáramú szakképesítések körének megerősítése és kibővítése is napirenden volt. Megfelelő számú érdeklődő, jelentkező esetén hosszú évek óta először szeptembertől ismét elindulhat az erősáramú elektrotechnikus képzés Baranya megyében, felnőttoktatásban.

 

A résztvevők megállapodtak abban, hogy meghatározott rendszerességgel folytatják a munkát, továbbá anyagilag és tevőlegesen is támogatják a kamara pályaorientációs tevékenységét annak érdekében, hogy a következő években mind a középfokú duális szakképzésben, mind a technikusi képzésekben végzettek megfelelő számban és felkészültségben jelenjenek meg a munkarőpiacon.