Üdvözöljük a

Negyedmilliárd forintos beruházást hoz a szakképzés a baranyai gazdaságba | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Negyedmilliárd forintos beruházást hoz a szakképzés a baranyai gazdaságba

Szerző: Szemere Adrienn | 2016. december 13.

2016. decemberéig több mint 250 millió forint összértékű beruházás és eszközbeszerzés valósult meg azon baranyai képzőhelyeken, ahol gyakorlati oktatással foglalkoznak. A megyében összesen 376 képzőhely 2450 tanulószerződéses tanuló után tud a csökkentőt tétellel számolni.

A kamara tanácsadó hálózatának aktív tájékoztatása és konkrétan e témában szervezett előadása hozzájárult, hogy a megye gyakorlati képzőhelyei több száz millió forintos beruházás, eszközbeszerzés keretében színvonalasabbá, korszerűbbé tegyék a munkahelyeken folyó szakmai képzést.

Minden gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozás 2017. január 12-én beruházási csökkentő tételt érvényesíthet a 2016. évben aktivált eszközbeszerzésre, beruházásra, ami szorosan a gyakorlati oktatáshoz kötődik.
A csökkentő tétel mértéke függ a képző statisztikai éves állományi létszámától, valamint az éves átlag tanulói létszámtól.
A beruházási csökkentő tétel a havi bevallásokban nem, csak az éves bevallásban érvényesíthető! Maximálisan 15 millió forint igényelhető.

A beszerzés, beruházás alapja a szakmai és vizsgáztatási követelményben található eszköz és felszerelés jegyzék, mely tartalmazza azokat az eszközöket, melyek a szakma oktatásához nélkülözhetetlenek. A beruházás fogyó-kopó eszközök beszerzésére nem irányulhat.
Vannak vállalkozások, akik kisértékű eszközöket, vannak akik több milliós gépet szereznek be ezáltal, de van olyan intézmény, aki demonstárciós termet hoz létre, van aki szociális blokkal bővíti  tanműhelyét.

A beruházás aktiválásra még december 31-ig sor kerülhet!

Bővebb információt a beruházási csökkentő tételről itt olvashat.

Kérdéseikkel kapcsolatban tanácsadó kollégáink állnak szíves rendelkezésükre!