Üdvözöljük a

Nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa- ahol a cégek és a külföldi gyakornokok találkoznak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa- ahol a cégek és a külföldi gyakornokok találkoznak

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. május 5.

A Tempus Közalapítvány International Student Placement Database – nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa – néven új angol nyelvű szolgáltatást kínál azoknak a cégeknek, akik külföldi szakmai gyakorlatos hallgatókat szeretnének fogadni.

A hallgatók elérését, a szakmai gyakorlati pozíciók meghirdetését segíti az adatbázis, amelyben a külföldi hallgatók fogadása iránt érdeklődő cégek és szervezetek tudnak regisztrálni és megjelentetni aktuális gyakornoki felhívásaikat. A cég, regisztrációt követően saját profilján keresztül menedzselheti gyakornoki hirdetéseit, aktiválhatja, szüneteltetheti vagy akár törölheti is a meghirdetett pozíciókat.

Ezen felül lehetőség van a gyakornoki hirdetések letöltésére pdf formátumban is, így akár e-mailben is továbbíthatóak a gyakornoki hirdetések a partnerek felé.

 

Amint a cég létrehozta és aktiválta a profilját, az általa meghirdetett pozíciók megjelennek a nyilvános, kereshető adatbázisban, így a hallgatók számára elérhetővé válnak hirdetései. A hallgatók gyakran ösztöndíj pályázat útján (pl. Erasmus+, EGT Alap, Campus Hungary) tudnak külföldön szakmai gyakorlatot teljesíteni, a pályázathoz azonban meg kell találniuk későbbi fogadó szervezetüket. Ha egy hallgató a profiljának megfelelő hirdetést talál az adatbázis gyakornoki pozíciói között, a hirdetésben megadott módon felveheti a céggel, fogadó szervezettel a kapcsolatot.

 

Az adatbázis célja, hogy a hallgatók és a külföldi gyakornokok fogadásában érdekelt cégek, szervezetek találkozását elősegítse.

Az adatbázis a Campus Hungary TÁMOP 4.2.4 B1 projekt keretében jött létre, és a Tempus Közalapítvány működteti.


További információk az alábbi linken:

Kapcsolódó anyagok: