Üdvözöljük a

Nincs munkád, de jól beszélsz angolul és egy további európai nyelven? – Irány egy hazai szolgáltatóközpont | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nincs munkád, de jól beszélsz angolul és egy további európai nyelven? – Irány egy hazai szolgáltatóközpont

Szerző: Fülöp Attila | 2014. augusztus 21.

A Magyarországon működő nemzetközi szolgáltatóközpontok munkaerőhiánnyal küzdenek, miközben a leginkább érintett munkavállalói célcsoportban (20-29 év) jóval 10% feletti a munkanélküliség.

A hazai szolgáltatóközpontok (SSC – Shared Service Center) jelentős bővülésen mentek keresztül az elmúlt években. Mára ez a szektor itthon több mint 25 ezer munkavállalót foglalkoztat. Az SSC-k magyarországi szerepének további növekedését azonban gátolja, hogy egyre nehezebb megfelelő munkavállalót találni ezekre, a sokszor speciális készségeket igénylő, területekre. A szolgáltatóközpontok hazánkban főként távközlési, informatikai és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkoznak. Ezen nagyvállalatok SSC-inek nagy többsége jelenleg a fővárosban található, de Pécsett is volt bővülés az elmúlt években.

Az SSC-khez történő felvétel során a leendő munkavállalóval szemben támasztott legfontosabb követelmény az angol, és egy további európai nyelv biztos ismerete. „Az egyes pozíciók az erősen specializált feladatkörök miatt általában nem tesznek szükségessé általános rálátást az egész szakterületre, ugyanakkor olyan sajátos kompetenciákat kívánnak meg, mint a precizitás és gyorsaság, az önállóság, az alkalmazkodóképesség, illetve a szabályoknak való pontos megfelelés képessége.” (HR Portal)

Az SSC-k által kínált pozíciók jelentős hányadában tehát a személyes készségeknek jóval nagyobb szerepe van, mint annak, hogy a munkavállalónak van-e szakirányú végzettsége (például informatikai vagy gazdasági területen szerzett diplomája).

A szolgáltatóközpontok számára mára jelentősen beszűkült a megfelelő munkaerő-utánpótlás lehetősége, ezért egyre gyakrabban kényszerülnek román vagy ukrán területről munkatársakat toborozni, miközben itthon a 18–25 év közötti korosztály több mint 20%-a munkanélküli.

Az SSC-k igényeit kiszolgálni tudó célzott képzésekre, valamint széleskörű pályaorientációs programok megvalósítására lenne szükség annak érdekében, hogy az érintett célcsoportnak a jelenleginél nagyobb része váljon munkavállalóvá ezen a területen.

A szükséges képességek birtokában tehát a biztos angol és egy további európai nyelv ismerete a kulcs e szektorban történő elhelyezkedéshez, hiszen az SSC-knél számos olyan pozíció van, amelyben a szakmai tapasztalat és a szakirányú végzettség helyett egyértelműen az idegennyelvtudás és a személyes készségek dominálnak.