Oktatás, befektetés, tervezés a tanműhelyben

Szerző: Piacsek László | 2018. január 17.

Önkéntes kamarai tagunk a Kontakt-Elektro Kft. ősszel kialakított tanműhelyében a villanyszerelő tanulók a legmagasabb szintű, a lehető legszélesebb tudást biztosító erősáramú gyakorlati oktatásban vehetnek részt.

A vállalkozás jelenleg 7 fő kilencedikes és 2 fő tizedikes tanuló oktatását folytatja. A tanműhely a kilencedikes, gyakorlati alapokat biztosító oktatásban részt vevő diákok számára lett kifejlesztve. A termeléstől teljesen elkülönült helyiségben a legkorszerűbb szerelőpaneleken sajátítják el a tanulók a szakképesítés alapismereteit, a több évtizedes szakmai és oktatási tapasztalattal rendelkező oktató irányítása mellett.

 

A dinamikusan fejlődő vállalkozás tulajdonosai Hirth Ferenc és Hirth Olivér a szívükön viselik és folyamatosan fejlesztik a cég oktatási tevékenységét már több, mint egy évtizede.

 

Baranyai vállalkozásokkal, a kamarával és szakképző iskolákkal összefogva vezető szerepet vállalnak a pályaorientáció, az erősáramú szakképesítések népszerűsítése, szakemberek továbbképzése és az erősáramú szakember utánpótlás problémáinak megoldásával kapcsolatban.

 

A cégvezetők rendszeresen kezdeményeznek partnereikkel, a kamarával és az érintett szervezetekkel a felsorolt témákban konzultációt. A mai napon a tanműhelyben a kamara képviselőivel az erősáramú elektrotechnikus szakképzés Baranyában történő újbóli beindítása kapcsán került sor megbeszélésre.

 

A kamara együttműködik a vállalkozással, partnereivel és a Pécsi Szakképzési Centrummal, hogy közel 20 év után, 2018 szeptemberében újból elinduljon egy erősáramú elektrotechnikus osztály a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban.

Kapcsolódó anyagok: