Összefogtak a gépipari mesterek

Szerző: Piacsek László | 2016. március 25.

A kamara Oktatási Központjának és szakképzési osztályának szervezésében, a kamarában megjelent 22 fő gépipari szakember március 22-én gépipari mesterklubot alapított.

A klub alapító tagjai a megyében működő, gépipari szakmákban (gépi forgácsoló, ipari gépész, hegesztő, gép- és szerkezetlakatos) tevékenykedő és gyakorlati képzést is folytató vállalkozók, gyakorlati oktatók, szakoktatók, szakértők, és gyakorlati oktatásért felelős személyek.

 

A gépipari mesterklub megalapításának célja az volt, hogy a gépipari szakemberek számára biztosítson olyan tervezett, a tagok által meghatározott tematikával, rendszeresen létrejövő fórumot, mely segíti a tagok szakmai továbbképzését, jó gyakorlatok megismerését, a szakképzésben tevékenykedő mesterek számára pedig a munkájuk elvégzéséhez nélkülözhetetlen gyakorlati módszertani jártasságok elsajátítását.

 

A mesterklub alakuló ülésén az alapító tagok maguk közül elnököt választottak, elfogadták a klub működési szabályát és alapszabályát, valamint megismerték az idei évre előzetesen összeállított szakmai programtervezetet.

 

A következő alkalommal a résztvevői igények és javaslatok alapján a tagok elfogadják a 2016. évre tervezett szakmai programot, mellyel egy hiánypótló szakmai és módszertani továbbképzési programsorozat kezdődhet el Baranya megyében.