Üdvözöljük a

Ösztöndíj lehetőség egészségügyi szakképzésben tanulóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ösztöndíj lehetőség egészségügyi szakképzésben tanulóknak

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2018. január 2.

Még két hétig lehet jelentkezni az úgynevezett ápolói ösztöndíjra. Akár havi nettó 40 ezer forintot igényelhetnek az egészségügyi pályát választó nappali rendszerben tanulók.

A felhívás 29 egészségügyi szakképesítésre terjed ki: ápoló, audiológiai asszisztens és hallásakusztikus, csecsemő- és gyermekápoló, egészségügyi asszisztens, ergoterapeuta, fizioterápiás asszisztens, fogászati asszisztens fogtechnikus, fogtechnikus gyakornok, gyakorló ápoló, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló, gyakorló gyógyszertári asszisztens, gyakorló képi diagnosztikai, nukleáris medicina és sugárterápiás asszisztens, gyakorló klinikai laboratóriumi asszisztens, gyakorló mentőápoló, gyakorló szövettani asszisztens, gyógymasszőr, gyógy- és sportmasszőr, gyógyszertári asszisztens, kardiológiai és angiológiai asszisztens, klinikai fogászati higiénikus, klinikai laboratóriumi szakasszisztens, klinikai neurofiziológiai asszisztens, mentőápoló, ortopédiai műszerész, perioperatív asszisztens, radiográfiai asszisztens, sportmasszőr, szövettani szakasszisztens.


A program fontos eszköze az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításának, melyre 4,4 milliárd forintot különített el az állam.


Az ösztöndíj a teljes tanulmányi időszakra kiterjed, és azok, akik tavaly szeptemberben megkezdték valamelyik szakképesítés megszerzését, visszamenőleg is megkaphatják azt, illetve egy évet meghaladó képzés esetén a pénz a nyári szünetben is jár. A pályázatokat első körben 2018. január 15-én éjfélig lehet benyújtani.

 

A pályázati adatlap kitöltésére a https://apololeszek.aeek.hu/ oldalon, regisztrációt és belépést követően van lehetőség.

 


Az ösztöndíjért cserébe a pályázók vállalják, hogy a szakképesítésük után legalább annyi ideig Magyarországon munkát vállalnak, amennyi ideig a támogatást kapták.