Üdvözöljük a

Pályaválasztás mikulássapkában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályaválasztás mikulássapkában

Szerző: Piacsek László | 2017. december 7.

Bár a gyerekekhez már megérkezett az éjjel a mikulás és a tantermekben a feldíszített fenyőfa színes izzói jelzik már a karácsony közeledtét, azért az elhivatott baranyai vállalkozások és a megyei szakgimnáziumok a kamara által szervezett idei utolsó pályaorientációs napon is érdekes és izgalmas programmal készültek a pécsi Illyés Gyula Általános Iskola felső tagozatos tanulói számára.

December hatodikán az iskola különböző korú tanulóinak más-más élményben lehetett része. Az alsó tagozatos osztályokat a Mikulás látogatta, a felső tagozatos diákok pedig egy nagyszabású, egész tanítási napot felölelő pályaorientációs napon tájékozódhattak a továbbtanulásról, a munkaerőpiac elvárásairól, az önismeret fontosságáról, az iskolarendszerről, a hiány-szakképesítésekről.

 

A vállalkozások bemutatták munkájukat, érdekes tárgyakkal, berendezésekkel, tájékoztatókkal igyekeztek a diákok érdeklődését felkelteni, ismereteiket bővíteni, kérdéseikre válaszolni és ez az iskola visszajelzése alapján sikerült is. A munkatársak még a legfiatalabb, 5. évfolyamos korosztállyal is megtalálták a hangot.

 

A szakgimnázimok interaktívan mutatták be szakképzési kínálatukat és a lehetőségeket, melyeket intézményeik és a szakképzési rendszer biztosít a tanulók számára.

 

További információ a kamara pályaorientációs szolgáltatásaival és munkájával kapcsolatban az alábbi linkeken érhető el.