Pályaválasztási programok baranyai diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. augusztus 12.

Szeptemberben a diákok újra beülnek az iskolapadokba, a kamara szervezésében pedig újra elindulnak a pályaválasztási programok. A kínálat évről-évre megújul, így bővül a megismerhető szakmák köre, valamint új rendezvények is lehetőséget adnak arra, hogy tájékozódjanak az érdeklődők.

Azon végzős diákok számára, akik határozott tervek nélkül vágnak neki akár az általános iskola, akár a középiskola utolsó évfolyamának, segítséget nyújt a kamara. A szakmákat, a egyes végzettségekkel betölthető munkaköröket, a szakmaválasztásban rejlő lehetőségeket, sikeres életpályákat ismerhetnek meg, akik részt vesznek az eseményeken. Az őszi időszakban hetente több „Nyitott kapuk” üzemlátogatásra is lehet jelentkezni, de lesz szakmabemutató kiállítás, szakmák megismerését célzó verseny, kötetlen beszélgetés és pályaválasztási klub összejövetel is. A rendezvények természetesen szülők és pedagógusok számára is nyitottak.

A kamara által szervezett pályaválasztási programokat csoportok és egyéni érdeklődők is látogathatják. A részvétel minden esetben ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. Bővebb információ a Pályaválasztás Baranya honlapon található.