Üdvözöljük a

Pályázati kiírás - Szakképzési Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati kiírás - Szakképzési Díj

Szerző: Gáncs Katalin | 2014. november 26.

Ismét lehet pályázni a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díjára.

A tavalyi pályázat sikerére való tekintettel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Német Kereskedelmi és Iparkamara (DIHK) támogatásával ismét lehetőség nyílik pályázni a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díjára. E díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon.

  • Vannak az Önök szervezetében munkatársak, akik új ötletekkel és projektekkel fokozott szakképzési szerepvállalásra biztatták a vállalatokat?
  • Alakítottak ki újfajta együttműködési formákat iskolákkal, helyi cégekkel vagy a munkaügyi központokkal?
  • Ötletes rendezvényekkel vagy akciókkal sikerült felkelteni a fiatalok vagy a szülők érdeklődését a szakképzés iránt?

 

Ilyen, és számos egyéb formában vállalnak szerepet a hazai szakképzésben az iskolák, a vállalatok, közintézmények, egyesületek vagy akár magánszemélyek? Amennyiben Ön vagy szervezete is közreműködik ilyen vagy más jellegű kezdeményezésekben, vagy ha ismer olyanokat, akik a szakképzés területén kiemelkedő projekteket valósítanak meg, akkor pályázhat a Szakképzési Díjra.

A Díjjal pénzbeli juttatás nem jár. Legfontosabb célja, hogy méltassa, és a nyilvánosságnak bemutassa a szakképzésben résztvevő kamarai szervezetek és partnereik erőfeszítéseit és sikereit, hiszen munkájuk rendkívül fontos mind a tanulók, mind a társadalom és mind a gazdaság számára.

 

A pályázattal kapcsolatos legfontosabb információkat a pályázat prospektusában találják, melyet a www.szakkepzesidij.hu honlapon érnek el.A honlapról a jelentkezéshez szükséges dokumentumok is letölthetőek.

 

A díjjal vagy a jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információ: Gampel Edina
(Tel: +36/1/345-7625, E-Mail: gampel@ahkungarn.hu).

 

A pályázaton sikeresen indult a kamara által menedzselt Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter is. A DDGK első díja 2014. februárjában a Német –Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által alapított „Szakképzési Díj 2013” -hez kapcsolódott, ahol az Innováció Kategóriában a DDGK Képzésfejlesztési stratégiája bejutott az országos legjobb 5 projektje közé. (E mellett szintén az első 5 közé jutott a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, "Márvány a falon" elnevezésű projektje is.)