Üdvözöljük a

Pécsi siker a 47. Danubius Tanulóversenyen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pécsi siker a 47. Danubius Tanulóversenyen

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2018. március 6.

Ferenczi Ákos a pécsi Hotel Palatinus City Center pincér tanulója 3. helyezést ért el a Danubius Hotels szállodáiban gyakorlatukat töltő diákok versenyén.

21 diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalat szállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincér tanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben. Az értékelő vacsorán a szürke harcsafilé és a sertésoldalas kapott főszerepet, és a bisztró jellegű sajttortát is többféle kivitelezésben láthattuk.


A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben duális képzésben tanuló diákokat gyakorlati oktatóik készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat, a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával. Az elkészült ételeket a pincér kategóriában versenyzők szervírozták a „vendégeknek”.


A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakmai vizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.


A zsűri elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket, a végeredmény pedig az általuk adott pontszámok és a hétfő esti vacsoravendégek visszajelzései alapján született meg.


Ferenczi Ákos érettségi vizsgája után választotta a pincér szakmát, jelenleg a Pécsi Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős tanulója.


Sikeres szerepléséhez gratulálunk!

 

 

 

Forrás: turizmus.com