Üdvözöljük a

Pécsi tanulók sikerei a szakmák versenyén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pécsi tanulók sikerei a szakmák versenyén

Szerző: Bonyár Marietta | 2015. április 30.

Baranyai versenyzők közül öten is dobogóra állhattak a VIII. Szakma Sztár Fesztiválon, hárman első, ketten harmadik helyezést értek el.

Gépi forgácsoló szakmában a Pécsi 500. Számú Angster József Szakképző Iskola tanulója, Bősz Richárd Ádám 1. helyezést ért el. Bősz Richárd Ádám a gazdasági kamara, az iskola és a cégek együttműködésével létrehozott és működtetett „kamarai osztály” tanulója, gyakorlati képzőhelye a SOMAPAK Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft. Női szabó szakmában Bíró Ramóna harmadik helyezést ért el.

 

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakmában a Pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola tanulói is kiemelkedően szerepeltek: Kajtár Márió első, Schaffler Béla harmadik helyen állhatott fel a dobogóra.

 

A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai közül műszakicikk eladó szakmában Linder Krisztián első helyezést ért el.

 

A záró ünnepségen az elismeréseket Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Parragh László, az MKIK elnöke, Bihall Tamás, az MKIK oktatási és képzési alelnöke, valamint Szilágyi János, az MKIK oktatási és képzési igazgatója adta át.

 

Parragh László, az MKIK elnöke ezúttal azt hangsúlyozta: fontos megérteni, hogy a szakképzés az alkotó munka örömét jelenti, egzisztenciát teremt, a szakmai tudás jó elsajátítása pedig továbblépési lehetőség a felsőoktatási intézményekbe is.

 

A díjkiosztón köszöntötték és díjazták a felkészítőket, szakértőket, szakmai szponzorokat is.

 

Összefoglaló a versenyről