Üdvözöljük a

Pécsi vendéglátós tanulók szakmai sikere | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pécsi vendéglátós tanulók szakmai sikere

Szerző: Bánné Lukacsovics Aranka | 2015. február 9.

A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskola csapata is részt vett az Emlékverseny Dél-Dunántúli (Baranya, Somogy, Tolna megye) Régiós Döntőjén.

 

 

 

A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával a vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak hirdette meg a III. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékversenyt.

A versenyt Siófokon, a Somogyi TISZK, Krúdy Gyula Szakképző Iskolájában rendezték pincér, szakács, cukrász szakmát tanulók részére. A csapat öt tanulóból állt, két szakács Eperjesi Tímea, Kurucsai Attila, egy cukrász Tardi Csenge, két pincér Bányai Judit, Réder Edvin személyében. A verseny szakmai totó kitöltésével kezdődött. A szakácsok menüsort főztek, amely tartalmazott: hideg előételt, levest, főételt. A cukrászok tányérdesszertet készítettek. A pincér tanulók eszközfelismeréssel kezdtek, majd az elkészített ételeket szolgálták fel a vendégeknek. A pincérek élőmunkája során az előétel a leves és a tányérdesszert svájci felszolgálási módban került felszolgálásra. Az étrendből a főételt azonban angol felszolgálási módban kellett felszolgálni.

 

A versenyen az iskola csapata első helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe. Ők képviselhetik a térséget az országos döntőben, amelyet Veszprémben 2015. március 25-27-e között rendeznek meg.

 

Gratulálunk a tanulóknak, a felkészítésben jelentős szerepet vállaló iskolai oktatóknak. Elismerés illeti a tanulók gyakorlati képzőhelye, a Bistro Food Kft, a Hella 91 Kft, az Antácska Kft, a Danubius Zrt és a Reichenbach-Kovács Kft gyakorlati oktatóit is.