Üdvözöljük a

Rendhagyó pályaorientációs rendezvénysorozat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rendhagyó pályaorientációs rendezvénysorozat

Szerző: Piacsek László | 2017. június 8.

A Koch Valéria Gimnázium kezdeményezésére egy 4 napos pályaorientációs rendezvénysorozat vette kezdetét a mai napon.

A kamara együttműködve pécsi vállalkozásokkal, a Pécsi Szakképzési Centrum szakgimnáziumaival, valamint a kormányhivatallal rendhagyó programot szervezett a gimnázium 9, 10 és 11-es tanulói számára.

 

A mai délelőtt az információátadás és az érdeklődés felkeltésének jegyében telt. A diákok megismerkedhettek a hazai szakképzési rendszerrel és a szakképzési lehetőségekkel a munkaerőpiaci igények tükrében. A felkért előadók és résztvevők hangsúlyozták a tudatos pályaválasztás fontosságát, melyben nagy szerepe van az önismeretnek és a szakképzési rendszerben rejlő lehetőségeket és azok kihasználását, mely magában hordozhatja a megfelelő pályakezdést, egy sikeres életpálya elindítását.

 

A rendezvény első két órájában a kormányhivatal szakembere és a kamara pályaorientációs tanácsadója előadásokat tartottak a diákok számára, majd ezt követően a Soft Flow Hungary Kft. és a pécsi szakgimnáziumok mutatkozhattak be különböző termekben, helyszíneken, melyeket a diákok forgószínpad szerűen 20-20 percenkénti időintervallumban, kiscsoportokban látogattak meg.

 

A cél az volt, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a diákok megismerjék a résztvevő vállalkozást és az általa végzett szolgáltatásokat, a szakgimnáziumokat és azok képzési kínálatát, továbbá a vállalkozás és az iskolák által hozott és biztosított játékokat, eszközöket, berendezéseket kipróbálják, ezzel is bővítve a diákok szakképzési és munkaerőpiaci ismereteit, valamint felkeltve a az érdeklődésüket a szakmatanulás iránt.

 

A rendezvénysorozat az elkövetkező 3 napban üzemlátogatásokkal folytatódik, a diákok összesen 8 különböző szakmacsoportban működő vállalkozást és azok működését ismerhetik meg.