Sikeres vizsgát tettek a gyakorlati oktatók

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. március 31.

2015. március 30-án véget ért a külső képzőhelyeken gyakorlati oktatói feladatokat végző szakemberek módszertani felkészítése.

A résztvevők az oktatás lezárásaként írásbeli vizsgát tettek és mindannyian sikeresen zárták a képzést.

 

A 2011. évi szakképzési törvény 92 .§ (17) értelmében a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként 2015. szeptember 1. után csak olyan személy alkalmazható, aki mestervizsgával rendelkezik, vagy ha nem mesterszakmában oktatnak, részt vettek a 60 órás pedagógiai, módszertani tanfolyamon.

 

Azon gyakorlati oktatók, akik nem mesterszakmában oktatnak, vagy 1995 előtt szereztek mestercímet, 100%-ban támogatott 60 órás képzéssel pedagógiai, pszichológiai, jogi és szakmódszertani ismereteket sajátíthatnak el, valamint megismerik az iskolarendszerű szakképzés dokumentációs rendszerét, tanügy-igazgatási feladatokat, a gyakorlati képzés megszervezésének elveit és a szakképzési kerettanterv, a szakmai program és a gyakorlati képzés tartalmi kapcsolatát.

 

A képzés a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajlott, heti két alkalommal a TÁMOP-2.3.4. B-13/1 „Dolgozva tanulj” projekt keretében.

Kapcsolódó anyagok: